Rusia a dat undă verde la cultivarea plantelor în spaţiu

tracy-caldwell-dyson-cupola-iss.jpgLegumele crescute la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale pot fi consumate fără probleme, deoarece nu sunt otrăvitoare, cred oamenii de ştiinţă din Rusia.

De ceva ani, oamenii de ştiinţă studiază creşterea legumelor, precum varza chinezească, pe orbita Pământului.

„Au fost duse pe Pământ mai multe probe de varză crescută la bordul ISS şi nu am detectat nicio deviaţie de la compoziţia lor normală.

Din punct de vedere microbiologic, mostrele puteau fi consumate fără a pune în pericul sănătatea umană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului pentru Probleme Medicale şi Biologice, din Moscova.

Având în vedere că legumele şi fructele nu pot fi spălate cu apă la bordul navelor spaţiale, siguranţa microbiologică este considerată un parametru important pentru determinarea dietei astronauţilor.

Cercetătorii ruşi plănuiesc să folosească rezultatele acestor experimente pentru a realiza o listă a plantelor ce pot fi cultivate în timpul unei şederi de lungă durată în spaţiu.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/10537329-rusia-a-dat-unda-verde-la-cultivarea-plantelor-in-spatiu

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult