Rovana Plumb participă la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al UE

10

rovanaplumb

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, va participa, în perioada 15-17 iulie 2013, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene ce se desfăşoară la Vilnius, Lituania.

Reuniunea este organizată de Lituania, Statul membru care deține Președinția actuală a UE, şi reuneşte miniștrii din Statele membre ale UE care gestionează problemele referitoare la mediu și schimbări climatice, miniștrii din țările candidate UE, reprezentanții Comisiei Europene, Parlamentului European, Secretariatului Consiliului, Agenției Europene de Mediu, Biroului European de Mediu. Pentru discuțiile care vor avea loc în domeniul schimbărilor climatice, a fost invitat, de asemenea, să participe și Xie Zhenhua, Vice-Președinte al Comisiei de Reformă și Dezvoltare Națională din Republica Chineză.

Agenda acestui Consiliu Informal de Mediu conține două mari teme de dezbatere, și anume protejarea capitalului natural şi biodiversităţii prin integrarea în alte sectoare şi asigurarea finanţării corespunzătoare și schimbări climatice – acțiuni necesare în perspectiva Conferinţei Părţilor la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbărilor Climatice de la Varşovia şi post – Conferință.

În marja acestui Consiliu va fi organizat și un dejun de lucru, în cadrul căruia se vor discuta aspecte referitoare la evaluarea riscului exploatării gazelor de șist.

Citește și

Cmentariile sunt închise