INCREDIBIL! Roșii modificate genetic care conțin medicamente psihedelice

Oamenii de știință au experimentat o roșie psihedelică care și-a făcut deja drumul spre a fi disponibilă comercial în unele părți ale Japoniei și s-ar putea foarte bine să ajungă în Statele Unite în curând. Merită menționat că, atunci când se referă la  roșii psihedelice, mulți ar putea crede că asta înseamnă că există o roșie care are calități psihedelice asemănătoare, de exemplu, cu ciupercile magice, despre care se știe că ajută mulți studenți să se „relaxeze”.

Nu este cazul acestor roșii psihedelice, despre care compania Sanatech Seed, cu sediul în Tokyo, susține că va ajuta doar la scăderea tensiunii arteriale și va promova relaxarea în rândul utilizatorilor săi. Potrivit Scientific American, compania a produs roșii modificate genetic care conțin cantități mari de acid γ-aminobutiric (GABA).

Aici este în joc o mică diferență culturală. În Japonia, GABA este popular în rândul publicului, care îl ingeră adesea în felul în care americanii iau vitamine. Outlet raportează că există aproximativ 400 de produse alimentare și băuturi îmbogățite cu GABA pe piața din Japonia chiar acum. Ceea ce face din roșia psihedelică o descoperire este editarea și creșterea sa genetică.

Deci, în timp ce experții sunt de acord că lucrurile îmbogățite cu GABA, cum ar fi această roșie psihedelică, pot avea într-adevăr trăsături anti-convulsii și anti-anxietate, nu va fi tocmai un înlocuitor pentru ciupercile magice. De fapt, există o dezbatere dacă trăsăturile pe care le au alimentele îmbogățite cu GABA sunt posibile chiar și prin ingestia orală, deoarece este posibil să nu poată trece bariera hemato-encefalică. Cu toate acestea, Sanatech citează unele cercetări promițătoare care susțin că da.

Între timp, pe măsură ce Japonia devine din ce în ce mai rece, cu lucruri precum roșiile psihedelice care sunt disponibile comercial pentru a fi vândute și cultivate, Statele Unite nu prea își trage picioarele în adoptarea tehnologiei CRISPR-Cas9 care a făcut acest lucru să se întâmple.

Potrivit Nature.com, Departamentul Agriculturii din SUA nu împiedică utilizarea tehnologiei CRISPR–Cas9 în țară. Acesta susține că trăsăturile sale îl fac să nu se încadreze în sfera de competență a acelui organism guvernamental. În timp ce alimentele îmbogățite cu GABA nu sunt încă în meniul fermierilor și vânzătorilor de alimente din Statele Unite ale Americii, Departamentul de Agricultură al SUA consideră că acesta este un pas mare despre care experții cred că va reduce aproximativ 30-50 de milioane de dolari.

Deci, deși nu poți să ieși acum și să-ți iei o roșie psihedelică pentru a ameliora anxietatea, stresul și pentru a scădea tensiunea arterială dacă nu locuiești în Japonia, cei din Statele Unite pot fi mai aproape decât oricine altcineva să facă acest lucru în anii următori. Între timp, pe măsură ce oamenii de știință continuă să lucreze pentru a soluționa dezbaterea dacă aceste produse funcționează sau nu asupra creierului, așa cum susține compania din spatele roșiilor psihedelice, oamenii din întreaga lume pot continua să considere acest lucru ca pe un motiv în plus pentru a începe să iubească și mai mult salatele.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole