Românii pe ultimul loc în UE la consumul de miere

57

miere_bunConsumul de miere rămâne, în România, cel mai scăzut din Uniunea Europeană.

Mai mult, apicultoriii susţin că  pe rafturile magazinelor există multă miere de import, de tip surogat, deşi producţia autohtonă de calitate acoperă necesităţile pieţei. Anul acesta, spre exemplu, apicultorii români au mari rezerve de miere de salcâm, ceea ce face ca preţurile să nu crească.

“Sunt judeţe unde media este şi la 200 sau sub 200 de grame pe cap de locuitor. Cu toate că România şi-ar asigura necesarul de miere de consum, România importă, îmi place mie să le zic surogate pentru că nu ştiu ce control se face – chiar ar fi interesant; şi dacă mierea ar fi ambalată separat pe ţara de provenienţă se poate să hotărească domnia sa ce miere vrea să consume, miere din China, din Argentina, din România, din Uniunea Europeană sau extracomunitară”, susţine Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult