25 septembrie 2021 - 04:22

Romanii incep sa foloseasca aprozarul online

România a decretat, oficial, stare de urgență, care permite autorităților să ia o serie de măsuri pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Școlile și universitățile rămân închise, se Închid marile centre comerciale, iar foarte multe instituții publice abia dacă mai lucrează cu oamenii.

Cele mai multe măsuri sunt pentru susținerea sistemului de sănătate. Pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, dar și a consumatorilor, primăria Ciugud din județul Alba a lansat ”aprozarul virtual”.

În această perioadă de criză, administrația locală înceracă să ajute consumatorii să găsească online produse 100% românești. În prima fază, se dorește identificarea tuturor producătorilor locali, care au produse și le pot comercializa și livra în condiții igienico-sanitare, ca apoi oferta să fie promovată prin această platformă. Mai ales acum când foarte multe persoane sunt reținute în casă, iar piețele agroalimentare pare că sunt pe cale să fie închise.

La nivel național, numărul magazinelor online depășește 15.000 de unități, iar specialiștii spun că în această perioadă numărul acestora este în creștere de la o zi la alta. De asemenea statisticile mai arată că în momentul de față și sectorul agroalimentar poate câștiga teren pe online.

Redactor: Marius Milea