România va sprijini Republica Moldova cu 110 tone de sămânţă de grâu

România va dona Republicii Moldova 110 tone de sămânţă de grâu, pentru combaterea efectelor secetei, scrie www.unimedia.info, preluat de Romanian Global News.
„Aş vrea să vă fac un anunţ şi am vrut să fac acest lucru aici la Iaşi pentru că suntem mai aproape de Republica Moldova. Ieri, în Şedinţa de Guvern a fost aprobat un memorandum prin care Statul Român, la solicitarea colegilor noştri din Ministerul Agriculturii din Republica Moldova este pregătit să doneze o cantitate de 110 tone de sămânţă certificată de grâu. 

Seceta, aşa cum ştiţi, nu a afectat numai România în această perioadă. Este o problemă care a afectat agricultura la nivel mondial.” Declarația a fost făcută joi de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în cadrul deschiderii Târgului pentru Fermieri şi Industrie Alimentară şi a Festivalului Naturii care au loc la Iaşi.
Potrivit sursei, Guvernul României a aprobat Memorandumul prin care Republica Moldova urmează a fi sprijinită cu o cantitate de 110 tone de sămânţă certificată de grâu.
De asemenea, ministrul Agriculturii a precizat că, zilele trecute, a avut o discuţie cu omologul său din Republica Moldova, Vasile Bumacov, în cadrul căreia acesta din urmă şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de cultura anului viitor, întrucât există o lipsă puternică de sămânţă de grâu certificată, pe piaţa din Republica Moldova.