România va organiza a 36-a ediţie a Congresului Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului

vin1aprilie

În perioada 2-7 iunie, România organizează al XXXVI-lea Congres al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului prin Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.NV.P.V.), instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Lucrările Congresului şi a Adunării Generale O.I.V. vor reuni participanţi din 44 de ţări, care se vor întâlni la Palatul Parlamentului – Bucureşti. Tema Congresului este“Via şi Vinul: între tradiţie şi modernitate” și va oferi posibilitatea unor dezbateri largi pe domenii de interes pentru sectoarele implicate în viticultura şi oenologia actuală, cu accent pentru păstrarea tradiţiilor din diferite regiuni ale globului. Programul Congresului include o componentă ştiinţifică şi o componentă socială, iar lucrările Congresului se vor desfăşura pe cele 4 secţiuni principale:viticultură, oenologie, cadrul economic și juridic, siguranță și sănătate.

Cele mai importante funcţii deţinute de români la O.I.V. au fost:

Preşedinte O.I.V., în perioada 1968 – 1971, academicianul Gherasim Constantinescu.

Vicepreşedinte, în perioada 1977 – 1979, academicianul Valeriu D. Cotea.
Preşedintele Comisiei de Oenologie, în prezent, prof. dr. univ. Valeriu V. Cotea.

România se poziţionează pe locul 10 la nivel mondial şi pe locul 5 la nivel european din punctul de vedere al suprafeţei cultivate cu viţă de vie. În ultimii 5 ani, sectorul vitivinicol românesc a accesat integral fondurile europene prin Programul Suport pentru Sectorul Vitivinicol (42,1 milioane euro/an), cel mai vizibil efect constând în replantarea a 19.766 ha cultivate cu viţă-de-vie.

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult