România trece prin schimbări meteo dramatice! Ninsori la sfârșit de săptămână!

În timp ce politicienii se joacă de-a guvernarea, trăgând de ciolan, dar mimând cu toții îngrijorarea, veștile meteo le dau bătăi de cap în plus românilor, care se văd nevoiți, mai devreme decât se așteptau, să dea fuga după lemne sau să umble pe la pușculițe pentru a-și plăti facturile la căldură.

Asta pentru că un nou val de frig, însoțit de ploi și ninsori, sosește în România săptămâna aceasta, conform meteoradar.ro.

Sfârșitul de săptămână va aduce cu sine, în toată țara, temperaturi mai scăzute decât în mod normal, precum și ploi și chiar ninsori, în zonele înalte de munte.

Prognoza meteo arată că vineri și sâmbătă vor fi zilele cele mai reci și ploioase ale săptămânii. Începând de miercuri apar ploi locale în vestul țării, dar și izolat în Dobrogea și în restul regiunilor, precum și joi, fiind însoțite de intensificări puternice ale vântului, iar vineri și sâmbătă va ploua abundent în mare parte a țării.

În special în noaptea dintre vineri și sâmbătă va ninge în zonele înalte de munte, precum și pe parcursul zilei de sâmbătă. Ninsorile sunt așteptate să continue în zonele înalte de munte, mai ales în Carpații Meridionali, și săptămâna următoare.

Maximele vor ajunge, la sfârșit de săptămână, la circa 10 grade în București, 12-13 la Timișoara și doar 7-8 grade la Brașov. Minimele se vor apropia de pragul de îngheț la Brașov și la Miercurea-Ciuc, iar pe crestele munților, precum la Vf. Omu, minimele vor ajunge la circa -4 grade.

După acest episod, săptămâna următoare se așteaptă o ușoară creștere a temperaturilor și șanse mici de ploi.

Harta: meteo&radr

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole