România se topește! Meteorologii anunță zile de foc, cu 40 de grade la umbră

Canicula a cuprins deja toată România iar temperaturile ridicate provoacă deja pagube semnificative în culturile agricole, dar și condiții de trai aproape de nesuportat în marile orașe. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că ce e greu abia acum începe!

Se pare că urmează o săptămână de foc în România, iar temperaturile vor atinge pragul de 40 de grade Celsius la umbră în mai multe zile, spune Daniel Alexandru, șeful laboratorului de agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

”Din păcate, în perioada următoare, următoarele 7 zile cel puțin, până la sfârșitul săptămânii viitoare, veștile nu sunt deloc bune, ci sunt mult mai îngrijorătoare pentru fermieri. Temperaturile care ne-au făcut până acum să credem că sunt foarte puternice, vor fi depășite săptămâna viitoare, în jurul datelor de 24-25, 40 de grade Celsius la umbră”, a precizat Daniel Alexandru pentru AGRO TV.

Potrivit reprezentantului ANM, aceste condiții meteorologice extreme vor afecta grav și culturile agricole, în speță porumbul și floarea soarelui. De altfel, efectele caniculei au început deja să se simtă la nivelul acestor culturi și se așteaptă producții mai mici decât estimările inițiale.

”Automat, la nivelul plantelor și la nivelul solului, această temperatură resimțită va fi mult mai puternică și va avea repercusiuni în ceea ce privește cantitatea și calitatea producției culturilor de porumb și floarea soarelui”, a mai spus Daniel Alexandru, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole