Romania reproseaza Turciei restrictiile impuse in comertul cu animale vii

32

Din iniţiativa preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE), senatorul Vasile Nedelcu, în data de 6 iunie a. c.,  s-a desfăşurat la Senat întâlnirea cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ömür Şölendil, în vederea intensificării cooperării inter-parlamentare în chestiuni de afaceri europene. La reuniune au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor.


Referitor la schimburile comerciale, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat faptul că România respectă prevederile Uniunii Europene, neavând nicio restricţie primită din partea instituţiilor de la Bruxelles. Cu toate acestea, Turcia impune României măsuri restrictive discriminatorii în ceea ce priveşte comerţul cu animale vii din speciile bovine, ovine şi caprine, precum şi produsele provenite de la acestea.
Preşedintele CAE a încheiat prin a-şi exprima convingerea că aceast blocaj economic va fi depăşit prin intensificarea relaţiilor inter-parlamentare, exprimându-şi în acelaşi timp disponibilitatea pentru viitoare discuţii pe această temă, cu toţi factorii implicaţi.
Atât din partea ambasadei turce, a CAE cât şi a reprezentanţilor instituţiilor invitate, s-a desprins ideea unei întâlniri ulterioare, la nivel de experţi, pentru o analiză aprofundată din punct de vedere tehnic.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult