21 iunie 2021 - 23:20

Romania IZOLATA! Restrictii OBLIGATORII, anuntate de Klaus Iohannis. VIDEO

Noi restricții de circulație în toată România! Tot ceea „ce a fost până acum o recomandare devine OBLIGAȚIE”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis. După întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării, Klaus Iohannis a anunțat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. În prezent, se pregătesc și măsuri de supraveghere electronică a celor care stau în carantină, pentru a se asigura de respectarea normelor impuse.

Sistemele electronice de supraveghere la distanță sunt dispozitive tehnice care permit monitorizarea locației și mișcării în timp real a deținuților. Astfel, se va putea depista cu ușurință și în timp real situațiile de nerespectare a traseelor de deplasare stabilite.

#stam acasă

Începând de mâine, 25 martie, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, „oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta”, a transmis Klaus Iohannis.

Președinele a anunțat și noi măsuri și restricții speciale pentru persoanele peste 65 de ani, ele fiind cele mai vulnerabile. „Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

„În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a declarat Președintele României.

Potrivit informațiilor transmise de către Președintele României,Klaus Iohannis, toate restricțiile menționate vor fi prelucrate într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare mâine, 25 martie 2020.

Declaratia Președintelui României, Klaus Iohannis