17 septembrie 2021 - 15:44

Romania incepe sa produca masti, combinezoane si biocide

România și întreaga Europă se confruntă cu o criză majoră de măști sanitare, combinezoane pentru medici și biocide, în contextul epidemiei de coronavirus. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat deja cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane.

De asemenea, Popescu a anunțat că Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.

Ministrul a precizat că o astfel de schimbare nu este greu de făcut, deoarece avem linii de producție și deja există la Minister foarte multe solicitări pentru astfel de schimbări. Singura problemă în această situație este găsirea materialelor. 

Popescu speră ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede, iar, în câteva zile, România să înceapă să producă măști de protecție. 

De altfel, există deja câteva inițiative în acest sens. După cum AGRO TV v-a transmis încă de ieri, un liceu din Iași a început să producă mii de măști de protecție pentru comunitate, din materialele furnizate de primărie.