România în alertă din cauza pestei porcine africane

69

DSCN4349Ministerul Agriculturii a dispus un plan de urgenţă pentru a evita apariţia în ţara noastră a pestei porcine africane, care a atins deja statele din jur.

Republica Moldova a cerut ajutorul ţării noastre pentru a gestiona infestarea, care nu este periculoasă pentru om, dar distruge fermele de porci, întrucât nu există vaccin. Ministrul de resort, Achim Irimescu:
În Europa a pătruns prin Belarus, cele trei state baltice, Polonia şi acum a ajuns şi în Ucraina. Deci, există un risc foarte mare. Carnea poate fi consumată de om, nu este problemă, dar se distruge populaţia porcină. De aceea, noi am dispus un plan de urgenţă. Împuşcăm lunar 10-15 mistreţi în deltă, pentru că acolo e riscul să pătrundă cel mai uşor mistreţii şi am prelevat probe. Până în prezent nu sunt rezultate care să indice că a pătruns pesta porcină africană în România. Şi cu Republica Moldova, pentru că dânşii nu au capacitate de testare, avem un acord să preleveze probe şi noi să efectuăm testele în România. (Sursa: radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise