România, importator net lapte, produse lactate, ouă și miere!

În primele şase luni din acest an, România a importat lapte, produse lactate, ouă şi miere în valoare de 348,3 milioane de euro, în creştere cu aproape 14% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile s-au majorat cu 7,2%, cifrându-se la 107,3 milioane de euro, conform balanţei comerciale cu produse agricole, informează AGERPRES.

Se observă astfel că valoarea exporturilor consemnată în primul semestru a fost de peste trei ori mai mică decât cea a importurilor de astfel de produse, deficitul comercial pe acest segment depăşind 241 de milioane de euro.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în prima jumătate a acestui an, deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31%, comparativ cu perioada similară din 2020, atingând valoarea de 1,27 miliarde de euro.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2021, România a exportat produse agroalimentare în valoare de 3,63 miliarde de euro, în timp ce importurile au depăşit 4,9 miliarde de euro.

La acest capitol, datele MADR cuprind şi alte produse comestibile de origine animală, nedenumite şi necuprinse în alta parte, alături de lapte, produse lactate, ouă şi miere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole