România dispune de un spațiu expozițional de 266 mp la Săptămâna Verde de la Berlin

12

mancaretraditionalass

Firmele românești prezente, în perioada 17 – 26 ianuarie 2014 la ‘Săptămâna Verde’ de la Berlin vor avea la dispoziție un spațiu expozițional de 266 mp, a anunțat, vineri, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ((MADR), instituție care va fi reprezentată de o delegație, condusă de către Daniel Botănoiu, secretar de stat.

Potrivit sursei citate, în marja Expoziției Internaționale pentru Industrie Alimentară, Agricultură și Horticultură ‘Săptămâna Verde’, considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar și agricol din Europa vor avea loc două reuniuni ale miniștrilor agriculturii din 20 de state, respectiv Summit-ul miniștrilor agriculturii și Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură.

În cursul zilei de sâmbătă, Daniel Botănoiu va participa, începând cu ora 14,00, la Summit-ul Miniștrilor Agriculturii — Berlin 2014, care va reuni factori de decizie de pe tot globul pentru a purta discuții privind subiectul abordat și în cadrul Forumului, respectiv Consolidarea agriculturii: gestionarea crizelor — asigurarea securității alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale.

O declarație finală a acestui Summit va fi formulată de către miniștri Agriculturii prezenți, prin abordarea unei poziții comune, declarație care va fi încorporată în cadrul discuțiilor curente ale UN agenda post-2015.

România va fi reprezentată în acest an la ‘Săptămâna Verde’ de la Berlin de 22 de firme, reunite sub pavilion național.

Expozanții români vor aduce produse agroalimentare specifice, carne și produse din carne, miere și produse apicole, vinuri, brânzeturi, băuturi, miere, dulcețuri, pălincă, conserve de legume și fructe, magiun și produse de morărit și panificație.

În anul 2012, România a fost stat partener în cadrul acestei expoziții, participând cu peste 60 de companii din domeniul industriei alimentare, în timp ce anul trecut numărul firmelor a coborât la 24.

‘Săptămâna Verde’ este cel mai mare târg de produse alimentare, agricultură și horticultură din lume, anul acesta având loc cea de-a 79-a ediție.

(Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise