România deține președinția Comisiei pentru agricultură și mediu a Ligii Europene pentru Cooperare Economică

13

Steriu_Valeriu_AndreiRomânia deține pentru prima dată președinția Comisiei pentru agricultură și mediu a Ligii Europene pentru Cooperare Economică (ELEC), organism neguvernamental precursor al formării Uniunii Europene, a declarat Valeriu Steriu, președintele acestei comisii din cadrul ELEC.

„România conduce din 2014 Comisia pentru agricultură a Ligii Europene pentru Cooperare Economică (ELEC), comisie care a fost mult mai puțin activă după 2005, însă, între timp, acestei comisii i s-a adăugat și mediul. Este un mandat fără o durată limitată, dar care depinde foarte mult de activitățile care vor fi depuse în perioada următoare. Pentru România, este o onoare de a ocupa această poziție, dar și o responsabilitate foarte mare. Dorința noastră este să debutăm cu dreptul și în anii care urmează să avem un rol foarte important. În trecut, doar țări precum Austria și Franța au deținut președinția acestei comisii și iată că acum, pentru prima dată, este și o țară din estul Europei. ELEC este un organism neguvernamental cu o vârstă foarte mare, fiind precursorul mișcării și al formării Uniunii Europene”, a spus Steriu.

Acesta a precizat că, în acest an, vor fi organizate, cel mai probabil, două reuniuni ale acestei comisii, unde membrii ELEC vor veni cu anumite propuneri ce vor putea fi înaintate organismelor decidente al Uniunii Europene. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise