România deține cea mai mare suprafaţă cultivată cu porumb din UE

67

România are cea mai mare suprafaţă cultivată cu porumb din întreaga Uniune Europeană. Cel mai mic randament la producţie este înregistrat tot de agricultorii români. Totuşi, ţara noastră ocupă locul doi în UE în privinţa producţiei anuale de porumb.
Astfel, anul trecut, suprafaţa cultivată cu porumb în UE a fost de 8,72 milioane ha, din care România a deţinut 2,6 milioane ha, fiind urmată de Franţa şi Ungaria cu 1,5 milioane ha, respectiv 1,2 milioane ha.


Franţa a deţinut supremaţia în privinţa producţiei de porumb cu 13,7 milioane tone în 2011, urmată de România cu 11,6 milioane tone, de Italia şi Ungaria cu 7,8 milioane tone, respectiv 7,4 milioane tone. Producţia totală de porumb la nivelul celor 27 de state membre a fost de 60,2 milioane tone (57,8 milioane tone în 2010), cu un randament de 6.902 kg/ha.

România nu reuşeşte să fie numărul unu în Europa la producţie pentru că randamentul la porumb realizat anul trecut în ţara noastră, de 4.464 kg/ha, a fost cel mai mic înregistrat în statele membre. Doar Polonia şi Ungaria se situează în apropierea României cu 5.746 kg/ha, respectiv 5.897 kg/ha. Sursa: capital.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult