Romania da Republicii Moldova 50.000 de euro pentru atenuarea efectelor secetei

Ministerul Afacerilor Externe a alocat 50.000 de euro autoritatilor din Republica Moldova pentru atenuarea efectelor secetei din acest an. Banii au fost alocati din bugetul de asistenta pentru dezvoltare, in urma unui apel de sprijin international lansat de Guvernul Republicii Moldova. Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Iurie Leanca, a transmis multumiri pentru gestul de solidaritate manifestat de Romania, apreciat in mod deosebit in conditiile in care si autoritatile romane se confrunta cu consecintele unei veri atipice. Fondurile alocate vor fi transferate catre autoritatile de la Chisinau in perioada imediat urmatoare, potrivit unui comunicat de presa al MAE.


La inceputul lunii octombrie, fermierii moldoveni au mai primit din Romania si 110 tone de samanta prin intermediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult