România ar putea deveni numărul 1 din Europa în ceea ce privește exportul și producția de orez

orezss

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a apreciat că România ar putea deveni numărul 1 în ceea ce privește exportul și producția de orez, la nivel european, dacă ar fi susținută de politici coerente și de investiții italiene.

Chiar dacă, în acest moment,  România nu mai deține decât doar 10.000 ha cultivate cu orez, acest lucru s-ar putea schimba cu ajutorul unui întreprinzător italian, astfel încât țara noastră să ajungă nr.1 în producția de profil.
„Aveam la un moment dat suprafețe de 50.000 ha care se cultivau. Astăzi suntem undeva în jur de 10.000 ha cultivate cu orez, dar cu o politică coerentă, cu o strategie bună, dublată de investitori care pot veni pe această zonă, cred că putem să ajungem, așa cum spunea un investitor italian, să devenim numărul 1 în ceea ce înseamnă exportul sau producția la nivel european de orez, mai ales cel certificat ca fiind produs în agricultura ecologică”, a mai spus Daniel Constantin.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult