România a obţinut 99 medalii la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti

vinuripremiate

România a obţinut 99 medalii la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti – ICWB 2013. Din acestea, 39 au fost de aur şi 60 de argint. Din România au trimis probe spre jurizare 43 de producători români şi 13 importatori. La concurs s-au acordat în total 163 medalii, 64 medalii de aur şi 99 medalii de argint.
Concursul Internațional de Vinuri București este cel mai reprezentativ concurs de vinuri din România, desfășurat sub tutela OIV (Organizația Internatională a Viei și Vinului) și sub cea a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și este organizat de către ONVPV (Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole) în parteneriat cu ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România) și ASER Wineconsulting.
Anul acesta s-au înscris în Concurs 541 de probe din 18 țări, nivelul de participare al vinurilor din străinătate continuând trendul ascendent din ultimii doi ani, ajungând la 42 % din total probe înscrise în Concurs. Astfel, au trimis probe spre evaluare producători din: România, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Chile, Africa de Sud, Republica Moldova, Argentina, Australia, Austria, Azerbaijan, Muntenegru, Liban, Ungaria, USA/California, Bulgaria, Noua Zeelandă.
Juriul internațional, organizat pe 3 comisii, a avut în componența sa 10 jurați străini și 7 jurați români. Din România au trimis probe spre jurizare 43 producători români și 13 importatori.
Conform Regulamentului OIV, se acordă medalii numai pentru 30% din vinurile care au punctaj de premiere, păstrându-se, astfel, standardul ridicat al competiției și al vinurilor medaliate, în folosul consumatorului.