RODIA, UN ALIMENT PERFECT PENTRU INIMA

Rodia este fructul minune care trebuie consumat cât mai des, în special, în sezonul rece. Are puține calorii și este bogată în vitamine.

Există foarte multe motive pentru care rodiile merită toată atenția pe timpul toamnei. Septembrie-noiembrie este perioada perfectă pentru a face o cură cu rodii. Acest fruct miraculos cu bobițe zemoase și roșii este un pachet de antioxidanți și o sursă importantă de vitamina C, care combate eficient problemele tipice sezonului rece. Rodia conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți. De asemenea, este bogată în acid folic, vitamina A și E. Este eficient împotriva diabetului, cancerului de  prostată dar și alte forme ale bolii prin puternicul efect antioxidant.

Acest fruct exotic este eficient în reducerea factorilor de risc pentru maladiile cardiace. S-a dovedit ca sucul de rodie are efect antiviral și antibacterian iar specialiștii în prevenție recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calitațile sale extraordinare. O echipă de cercetători americani a prezentat acum 2 ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Câțiva pacienți cu boli de inimă care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au baut timp de 3 luni suc de rodii. Iar altii o bautură oarecare fără sa conțină acest fruct.

Primii și-au îmbunătățit circulația sângelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a înrăutățit. Cercetătorii au ținut să precizeze că sucul de rodii nu este un substitut pentru dietă și exerciții fizice.