20 octombrie 2021 - 23:41

Roatiș (ANSVSA): Alte abatoare românești vor fi auditate de experții turci pentru export de carne de vită

radu_roatis-650x400Alte trei abatoare românești vor fi auditate de experții turci pentru exportul cărnii de vită, în condițiile în care două au primit deja acreditare, în acest sector existând interes și din partea Israelului, care va trimite săptămâna viitoare o delegație în România, a declarat  președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiș

„Experții turci au audiat recent patru unități de abatorizare românești, care au corespuns din punct de vedere sanitar veterinar, dar au agreat doar două, deoarece au vrut să se asigure că tăierea se face pe ritualul lor islamic. Ei nu vor ca porcul să fie tăiat pe aceeași linie, ci să existe linii total separate, iar la acel moment doar două au corespuns. Acum ne-au transmis că vor mai veni trei experți ca să mai viziteze alte trei unități. Din acest punct de vedere, România nu are niciun fel de probleme, deoarece autoritățile veterinare oferă garanții în numele României, pentru a se putea face export”, a explicat Radu Roatiș.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va mai veni în România și o delegație din Israel pentru a vizita câteva unități de abatorizare, potrivit AGERPRES.