Rezultatul analizelor arată că produsele retrase de Danone sunt conforme

11

danonebun20Rezultatul analizelor efectuate pe produsele lactate retrase preventiv de Danone arată că acestea sunt conforme, cu un conţinut de aflatoxină sub limita minimă impusă de normele europene, potrivit recolta.eu.

Producătorul a comunicat, marţi, că produsele sale sunt sigure pentru consum.

“În paralel cu retragerea preventivă a unor produse de pe piaţă, Danone România a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator în această zi confirmă că aceste produse au un conţinut de aflatoxină sub limita europeană şi, ca urmare, sunt sigure pentru consum”, se arată într-un comunicat al companiei.

După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a implementat măsuri suplimentare şi voluntare de auto-control faţă de obligaţiile legale de monitorizare şi control şi planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină. „Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică”, spun reprezentanţii Danone.

Sursa: http://www.recolta.eu/rezultatul-analizelor-arata-ca-produsele-retrase-de-danone-sunt-conforme/

Citește și

Cmentariile sunt închise