Reţete vindecătoare cu rădăcinoase

55

De la anemie şi până la bolile cronice, rădăcinoasele pot preveni şi trata numeroase probleme de sănătate. Depozit de vitamine şi de minerale, rădăcinoasele sunt un leac de care este bine să profiţi, mai ales că în această perioadă le găseşti din abundenţă.

Ţelina scade tensiunea

Bogată în minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu) şi în vitamine (A, B şi C), ţelina are valori diuretice, fiind un remediu excelent pentru scăderea tensiunii arteriale, precum şi în reumatism, dia­bet şi colici renale.

Se folosesc atât rădăcina, cât şi seminţele şi frunzele. Proprie­tăţile antihipertensive sunt puse pe seama unor componenţi ai plantei (ftalide), care relaxează muşchii din jurul arterelor şi care scad nivelul de stres.

Ţelina mai conţine şi compuşi acetilenici, cu efect antitumoral. Se poate consuma ca suc din frunze sau din rădăcină. Se beau un pahar dimineaţa şi unul seara, timp de o lună.

Sucul de ţelină cu o linguriţă de miere este un leac excelent şi contra depresiei, iar infuzia din frunze de ţelină este un bun remediu contra gutei (patru frunze pisate, se fierb în 500 ml apă până scade la jumătate, apoi se filtrează).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult