Reprezentanţii industriei alimentare susţin că fiscalitatea este excesivă

alimentefiscl

Reprezentanţii Industriei alimentare şi vinificaţie au solicitat miercuri la consultările de la sediul Ministerului Economiei în vederea elaborării Strategiei de Reindustrializare a României, adoptarea unei politici fiscale adecvate, susţinând că fiscalitatea în zona salarială şi a taxelor directe şi indirecte este excesivă.

La discuţiile de la Ministerul Economiei au fost invitaţi şi au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care au prezentat stadiul proiectelor şi reglementărilor în privinţa Industriei alimentare şi vinificaţie.
Industriaşii din zona alimentară, a berii şi a vinului au ridicat mai multe probleme cu care se confruntă, referitoare la subfinanţarea industriei de profil, precum şi la preţurile la materiile prime, care, în opinia lor, se află printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. De asemenea, s-a pus în discuţie absenţa unui brand de ţară în domeniul alimentar şi/sau viticol.

Reprezentanţii asociaţilor patronale au acuzat, totodată, armonizarea incoerentă a legislaţiei româneşti cu cea comunitară, ei solicitând crearea de către autorităţi a unui mediu economic concurenţial sănătos. În plus, cei prezenţi au propus să fie adoptate măsuri de reducerea a birocraţiei şi de supraveghere a pieţei de profil prin intensificarea controalelor organelor abilitate.

Începând cu 9 aprilie a.c. au fost demarate consultările cu reprezentanţii industriei manufacturiere româneşti. La consultări participă atât manageri de companii şi asociaţii patronale, cât şi institute de cercetare, cadre universitare şi alte categorii direct implicate în evoluţia anumitor sectoare.

Obiectivul principal al acestor consultări îl reprezintă analiza tendinţelor industriei româneşti pe termen mediu şi lung, identificarea potenţialului nevalorificat şi optimizarea lanţului de valoare adăugată din fiecare industrie.
Echipa de proiect, coordonată de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi de secretarul de stat Adrian Ciocănea, îşi exprimă totala deschidere către un dialog constructiv şi transparent cu reprezentanţii businessului românesc pentru elaborarea celor patru documente în scopul reindustrializării României: documentul de politică industrială, documentul strategiei de cercetare-inovare, cel al strategiei de export şi documentul de dezvoltare economică rurală. Aceste documente vor reprezenta elemente-pilon în completarea strategiei de competitivitate, cu aplicabilitate pe termen lung, până în anul 2020. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult