Reprezentanţii bio-agricultorilor au solicitat înfiinţarea unei agenţii dedicate acestui sector

8

 

bioagricultori

Reprezentanţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică „BioRomania” au participat la o şedinţă la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit recolta.eu.

 

Ca urmare a succesului pe care România l-a înregistrat la Târgul Biofach Nurnberg 2013, „Bio România” a propus ca participarea ţării noastre la viitoarele târguri Biofach 2013 să se faca prin intermediul Ministerului Agriculturii. Totodată, asociaţia a solicitat înfiinţarea unei Agenţii Bio, „în subordinea premierului şi sub coordonarea tehnică a MADR-ului, după modelul francez”.

 

De asemenea, reprezentanţii „Bio România” au cerut aplicarea unui TVA 9% pentru produsele bio, precum şi un control mai sever pentru depistarea etichetării frauduloase.

 

La şedinţa de săptămâna trecută a fost prezent şi presedintele APIA, Gheorghe Dorel Benu, care a acceptat ca luni, 18 martie, să aiba loc reuniunea unui grup de lucru în care să se găsească soluţii la problemele cu care se confruntă operatorii ecologici în relaţia cu APIA.

Sursa: http://www.recolta.eu/reprezentantii-bio-agricultorilor-au-solicitat-infiintarea-unei-agentii-dedicate-acestui-sector/

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Mr. Mihai Grigoras spune

    Un TVA special pentru produsele bio este o utopie si nu exista niciunde in lume, este nevoie de o adaptare generala a TVA la alimente. Ar trebui sa ne concentram asupra dezvoltarii sectorului de productie intern in domeniul produselor bio pentru a scapa de importuri fara sens si a creste acest sector de o maniera organica si ordonata.

Cmentariile sunt închise