Remedii naturiste pentru durerile de urechi

61

De obicei durerile de urechi nu constituie o problemă majoră. Cauza durerii o poate reprezenta fie o afecțiune a urechii interne sau a celei externe. Înainte de a merge la medic încearcă câteva remedii naturiste cu ingrediente pe care le ai în casă. Iată ce poți face.
Suc de ceapă
Taie o jumătate de ceapă și bagă leguma într-un storcător sau un blender, până obții un lichid. Încălzește sucul de ceapă, iar apoi toarnă câte trei picături în fiecare ureche.
Ulei de susan și usturoi

Strivește un cățel de usturoi și adaugă-l apoi într-o lingură de ulei de susan. Încălzește amestecul în cuptorul cu microunde și adaugă apoi câte două picături din acest amestec în fiecare ureche. Introdu apoi câte o bucată de vată în fiecare ureche și ferește-te de curent.

În numai câteva ore durerea va fi de domeniul trecutului.
Semințe de schinduf

Schinduful este un ingredient cu efecte imediate împotriva durerilor de ureche. Încălzește câteva semințe de schinduf în ulei de muștar, iar după ce lichidul se răcește, strecoară-l și introdu câte trei picături de ulei în fiecare ureche. Acest tratament va elimină complet durerea.
Suc de ghimbir

Ia câteva frunze de ghimbir și stoarce sucul din acestea. Încălzește apoi zeama într-o lingură și toarnă câteva picături de suc în fiecare ureche.
Frunze de busuioc

Strivește câteva frunze proaspete de busuioc, până obții o pastă. Încălzește apoi pasta respectivă și masează interiorul urechii cu o parte din această.
ATENȚIE

În cazul sugarilor și al copiilor mici este contraindicată tratarea acasă a durerilor de urechi. Orice astfel de suferință trebuie semnalată medicului, care va lua o hotărâre în privința medicamentelor ce vor fi administrate și va decide dacă e necesară o vizită la specialistul ORL. Sursa: libertatea.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult