Refacerea şi modernizarea sistemului de irigaţii din România costă 1 miliard de euro

irigatorrrMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că România ar fi putut beneficia de 1 miliard, “chiar 1,5 miliarde” de Euro pentru refacerea sistemului de irigații, potrivit recolta.eu.

Țara noastră putea obține acești bani de la Uniunea Europeană din fondurile de coeziune pe care le are la dispoziție, dar felul în care țara noastră a fost reprezentată la Consiliul European de la Bruxelles, din decembrie 2012, a făcut ca agricultura românească să nu primească toate fondurile de care ar fi putut beneficia, este de părere Daniel Constantin.
“Herman van Rompuy a rămas cu bani în buzunar după acea seară”, a mai spus Constantin.
Daniel Constantin a declarat că în continuare autoritățile române speră să obțină 1 miliard de euro din fonduri europene, pentru refacerea infrastructurii de irigații din țara noastră. Suma a fost calculată de experții Băncii Mondiale, care au precizat că această investiție poate acoperi refacerea sistemului de irigații pentru 800.000 de hectare.
Ministrul Constantin a precizat că asemenea resurse financiare nu pot fi dislocate de la bugetul de stat, în condițiile în care Ministerul Agriculturii are la dispoziție pentru anul 2013 un miliard de euro, din care jumătate sunt destinați cofinanţărilor. (Sursa foto: www.sxc.hu)

Sursa: http://www.recolta.eu/daniel-constantin-romania-ar-fi-putut-obtine-de-la-ue-1-miliard-de-euro-pentru-sistemul-de-irigatii/

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult