Reducerea TVA la fructe, din 1 iunie, ar putea salva livezile româneşti

8

pomicultoriPomicultorul Lucian Florea a povestit pentru AGRO TV cum fructele venite din afara ţării sufocă piaţa românească. Acesta a afirmat că multe dintre produsele intrate în România nu sunt fiscalizate şi se vând cu un preţ foarte mic. Din Polonia, principalul exportator, s-au adus în ţară cantităţi impresionante de mere la preţuri modice, după instituirea embargoului rusesc, aşa că pomicultorii au avut de înfruntat prăbuşirea veniturilor.

“Avem ferme făcute pe fonduri europene, deci trebuie să îndeplinim nişte condiţii, să facem nişte vânzări. Nu putem vinde fără factură, cum intră în ţară cantităţi uriaşe de fructe, aşa că suntem expuşi atacului importurilor”, a afirmat Florea.

Singura soluţie pentru salvarea întregului sector este, potrivit pomicultorilor reducerea din 1 iunie a Taxei pe Valoarea Adăugată. Sectorul legumelor şi fructelor, care vor fi primele alimente cu TVA redusă,  are nevoie de o revigorare urgentă pentru a putea supravieţui.

Tot în lunile mai-iunie, este posibil să fie deblocate primele măsuri din noul PNDR care să vizeze pomicultura şi astfel proprietarii de livezi să poată primi o gură de oxigen, ca să se refacă după loviturile puternice primite în ultimele luni.

 

Citește și
2 Comentarii
  1. […] Lucian Florea a povestit pentru AGRO TV cum fructele venite din afara ţării sufocă piaţa românească. Acesta a afirmat că multe […]

  2. […] Lucian Florea a povestit pentru AGRO TV cum fructele venite din afara ţării sufocă piaţa românească. Acesta a afirmat că multe […]

Cmentariile sunt închise