Recoltă bună de floarea soarelui, în judeţul Teleorman

15

floarea soarelui

Recoltarea florii soarelui este în stadiu final în judeţul Teleorman, producţia fiind pusă la adăpost de pe circa 93% din suprafaţa totală de 87.300 de hectare, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură, Stelian Găină.

Potrivit acestuia, dincolo de ritmul bun de lucru la recoltare, se înregistrează o producţie medie la hectar mai mare decât în 2012, aproape 2.160 de kilograme de floarea soarelui, în comparaţie cu 1.247 de kilograme.

În Câmpia Teleormanului continuă culesul porumbului, lucrarea fiind efectuată pe 60.700 de hectare din totalul de aproximativ 85.500 de hectare cultivate în primăvară.

„Dacă strângerea florii soarelui şi a porumbului a fost favorizată de lipsa de precipitaţii, ploile ar fi necesare în această perioadă pentru pregătirea patului germinativ şi însămânţarea culturilor de toamnă”, a afirmat Stelian Găină.

Arăturile s-au făcut în judeţul din sudul ţării pe 91.360 de hectare, iar rapiţa a fost însămânţată pe circa 22.100 de hectare dintr-un program de aproape 40.000 de hectare.

Urmează cea mai importantă lucrare agricolă de toamnă, semănatul orzului şi grâului, care vor ocupa, la fel ca în ultimii ani, aproximativ 200.000 de hectare. (Sursa: antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise