Război cu hoții de lemne! Noi amenzi uriașe aplicate de polițiști

Polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de lemne. Astfel, au identificat în județul Suceava mai multe autovehicule care transportau ilegal materiale lemnoase, aplicând sancțiunile de rigoare.

Polițiștii din județul Suceava au confiscat un vehicul de mare tonaj care transpora peste 10 m.c. material lemnos într-un mod ilegal. Aceștia au identificat șoferul care nu dispunea de documentele necesare care atestau autorizație pentru transportul lemnelor, încălcând Codul Silvic. Astfel, șoferul s-a ales cu dosar penal.
 
Un alt șofer care transporta material lemnos a fost identificat de Polțiștii din satul Vadu Moldovei, județul Suceava. Acesta tracta o semiremorcă acoperită agățată de o autoutilitară. Polițiștii au bănuit șoferul de transportul lemnelor prin mirosul de rășină spunându-i șoferului să prezinte avizul de însoțire, acesta prezentând în format electronic, avizul pentru un volum de 53,667248 mc cherestea rășinoase. În urma controlului, polițiștii au constat că avizul emis nu corespunde cu data în care acesta transporta lemnele, concluzionând că în realitate transportul se efectua fără documente specifice de transport.
 
În continuare ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia Ocolului Silvic Dolhasca. S-a constatat faptul că în mijlocul de transport se află un volum total de 56,325 mc cherestea tivită rășinoase (28,73 mc cherestea tivită specia Brad și 27,595 mc cherestea tivită specia Molid). Materialul lemnos în volum de 56,325 mc și valoare de 52.100 lei fiind confiscat și predat la Ocolul Silvic Dolhasca. 
 
Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole