Rareș Niculescu acuză în PE impozitele dure impuse agricultorilor de guvernul român

16

raresniculescu

Eurodeputatul Rareș Niculescu a atras atenția luni seară, în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, asupra impozitelor dure impuse agricultorilor de guvernul român, care fac ca o mare parte din subvenția agricolă primită de la UE să ajungă în realitate la bugetul statului, nu la fermieri, potrivit AGERPRES.

“Aș dori să atrag atenția plenului asupra unei situații absurde care aduce prejudicii grave agricultorilor români și ridică semne de întrebare cu privire la buna utilizare a fondurilor europene pentru agricultură. Este vorba despre impozitele dure impuse agricultorilor”, a declarat Rareș Niculescu într-o intervenție din cadrul procedurii discursurilor de un minut.

El a precizat că aceștia trebuie să plătească statului sume care reprezintă o treime din subvenția primită de la UE. Potrivit eurodeputatului, un agricultor român datorează statului următoarele taxe: impozit de 16% indiferent dacă obține profit sau pierdere, contribuție pentru asigurări de sănătate — 5,5%, contribuție pentru asigurări sociale și, nu în ultimul rând, o taxă pentru a-i fi atestată calitatea de producător.

“O mare parte din subvenția agricolă ajunge așadar în realitate la bugetul statului român, nu la fermieri. Această politică fiscală a guvernului român este departe de a fi o politică în interesul agricultorilor, o politică destinată să sprijine agricultura românească”, a mai spus Niculescu.

Citește și

Cmentariile sunt închise