Rădulescu: Băncile nu îi sprijină pe tinerii fermieri

14

radulescu_aFostul consilier presidential, Adrian Rădulescu, a declarat la AGRO TV că ultimele date statistice oferite de EUROSTAT  sunt mult mai optimiste decât cele ce se vehiculau înainte de 1989.

Acesta este îngrijorat, însă, de faptul că noul Prgran Național de Dezvoltare Rurală, deși va fi implementat de oameni cu mai multă experiență decât cei care erau în minister la adoptarea fostului program, va aduce mai puțini bani în țară. El a afirmat că se așteaptă ca foarte mulți fermieri să nu poată accesa fonduri din cauza faptului că nu vor avea banii pentru cofinanțare, ceea ce îi va afecta în primul rând pe tineri:

“Când am gândit acest program am vrut ca tinerii care vor să acceseze fonduri să poată face acest lucru. Din păcate băncile nu cunosc bine sectorul. Marile bănci și-au făcut uneori  divizii pentru fermieri, dar nu au specialiști în domenii, așa că apar cazuri absurde, când nu se ia în considerare specificitatea domeniului  Nici tinerii nu sunt ajutați. . Ce m-a mirat pe mine e că un start up are de plătit dobânzi mai mari decât celelalte firme, iar asta e catastrofal”, a declarant Rădulescu.

Citește și

Cmentariile sunt închise