Radu Timiș (ARC): Susținem că reducerea fiscalității, dublată de intensificarea activității de control

19

carneReprezentanții Asociației Române a Cărnii au  precizat, printr-un comunicat de presă, că prețurile alimentelor nu au revenit la cotele la care se aflau înainte de scăderea TVA pentru alimente, la 9%.

“Pentru o mai bună informare a consumatorilor români, tin să precizez că în sectorul de preparate din carne, toti producătorii din Asociatia Română a Cărnii au operat reduceri semnificative de pret, de multe ori cu un procent mai mare decât ar fi rezultat matematic din scăderea TVA. În aceste conditii, considerăm că este nedrept să punem sub semnul întrebării iniatiativele pozitive pentru consumator dar si pentru finantele publice ale producătorilor de preparate din carne din România. Până la urmă, fiecare cetătean poate verifica singur cât plătea pentru aceleasi preparate din carne înainte de 1 iunie 2015 si cât plăteste acum. Diferenta este reală, semnificativă si se regăseste în buzunarul fiecărui consumator”, se spune în comunicatul semnat de președintele ARC, Radu Timiș.

“Suntem constienti că pentru încă multi români, din păcate, pretul alimentelor este încă mare în comparatie cu veniturile. Tocmai de aceea sustinem că reducerea fiscalitatii, dublată de intensificarea activitătii de control, vor conduce la cresterea prosperitătii românilor în două feluri: prin reduceri de pret la raft si prin venituri bugetare crescute, rezultate din scăderea evaziunii fiscale, venituri ce îi pot ajuta pe cei mai săraci dintre concetătenii nostri. se mai arată în document.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise