Puterea vindecătoare a florilor

51

Ne bucurăm de frumuseţea lor în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem şi puterile vindecătoare: e vorba de vedetele acestui sezon, florile. E timpul să descoperi ce remedii poţi prepara din petalele lor şi în ce afecţiuni îţi sunt recomandate.

Florile de liliac, leacul bolilor hepatice
Liliacul, acest arbust primăvăratic, înfloreşte spre sfârşitul lui aprilie, aşa că este timpul să te pregăteşti pentru o cură de sănătate. De la această plantă poţi folosi florile, frunzele, mugurii şi scoarţa, care au efect vasodilatator, tonic, antireumatic şi astringent.

Afecţiunile în care sunt recomandate remediile cu liliac sunt bolile hepatice, cele respiratorii, digestive şi articulare.

Cum prepari, cum foloseşti:

Infuzia din flori uscate de liliac atenuează stările de disconfort hepatic (balonări, stări de vomă, dureri sub coaste), stimulând producţia de bilă.

Unguentul cu flori de liliac se prepară din 40 g de flori de liliac, care se lasă la macerat într-un litru de ulei, timp de două săptămâni. Este indicat în durerile reumatice.

Frunzele de liliac, fierte 10 minute şi răcite, se aplică pe arsurile uşoare şi se lasă 24 de ore.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult