Lider PSD arată cu degetul spre AUR în cazul votului moțiunii împotriva ministrului Oros

Șeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul PSD, Adrian-Ionuț Chesnoiu, a declarat miercuri, 31 martie 2021, că a observat „cu stupoare” cum parlamentarii AUR au lipsit de la votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii.

El a adăugat că ar fi fost important ca aceştia să arate că sunt „într-adevăr” în Opoziţie şi nu fac „un blat” cu coaliţia de guvernare.

„Din păcate, coaliţia de guvernare ne-a arătat încă o dată că nu sunt în stare să treacă peste orgoliile şi interesele de grup ale partidelor din coaliţie şi să dea un vot în interesul românilor, al fermierilor români şi al ţăranului român. (…) Cu stupoare, am observat că astăzi deputaţii AUR au lipsit la votul pe moţiune.

Ar fi fost un punct important să arate că sunt într-adevăr în Opoziţie şi nu fac un blat într-o zi atât de importantă cu coaliţia de guvernare. Era important să arătăm că Opoziţia este unită şi, din păcate, PSD a rămas singurul care să apere fermierii de cei peste 166 de dăunători care i s-au alăturat astăzi lui Adrian Oros prin votul lor împotriva moţiunii simple”, a precizat Chesnoiu în cadrul unei conferințe care a avut loc la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

În plus, liderul PSD a mai precizat că agricultura în România este „grav lovită” de seceta pedologică din 2019 -2020 şi de „incompetenţa” ministrului Arian Oros în a gestiona politicile în domeniu, iar fermierii sunt în pragul „dezastrului”.

„Afectarea acestui sector extrem de important al economiei româneşti este una foarte mare. (…) Fermierii atrag atenţia şi au spus-o public că plata despăgubirilor era necesară întrucât costurile cu îngrăşămintele au crescut între 30% şi 100%, preţul la motorină a crescut cu peste 15% numai în ultimele două luni, iar plata pentru acciza la motorină nu a fost realizată nici în momentul de faţă. Nu mai vorbim de faptul că ministrul Agriculturii în cele 17 luni de mandat nu a lansat niciun program nou pentru sprijinirea fermierilor, a tăiat toate investiţiile pentru reabilitarea sistemelor de irigaţii”, a conchis pe această temă, deputatul PSD.

Moțiunea simplă, depusă de 101 parlamentari împotriva șefului actual al MADR și intitulată sugestiv: „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian Nechita Oros”, a fost respinsă, miercuri, 31 martie 2021.

În favoarea moțiunii și-au exprimat votul 115 deputați, iar împotriva demersului au votat 166 de parlamentari.

Accident sau nu, doi liberali și doi useriști, alături de Varujan Pambuccian, au votat miercuri pentru demiterea lui Oros.

Și anul trecut, Adrian Oros a fost ținta unei moțiuni simple. În 2020, moțiunea simplă pentru demiterea lui Adrian Oros a fost adoptată în ședința senatului prin votul majorității. După numărarea voturilor exprimate asupra moțiunii simple cu tema „Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros”, inițiată de un număr de 72 de senatori, 68 de parlamentari votaseră pentru moțiune, 32 împotrivă, înregistrându-se atunci și 5 abțineri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole