Propunere privind impozitarea pensiilor, adoptată de Senat!

O propunere legislativă de modificare a Codului fiscal, prin care pensiile de până în 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, a fost adoptată tacit, luni, de Senat, informează AGERPRES.

Termenul de dezbatere şi vot al propunerii legislative s-a împlinit pe 14 decembrie, astfel că preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a citit în ședința de luni a plenului nota de adoptare tacită a proiectului de act normativ.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi după caz a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit Titlului V «Contribuţii sociale obligatorii»”, se arată în propunerea legislative inițiată de un grup de parlamentari PNL.

„În contextul creşterii accelerate a preţurilor de consum are loc erodarea puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici”, argumentează inițiatorii proiectului legislativ, propunând majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, „ca formă de compensare parţială a inflaţiei din ultima perioadă”.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole