Proprietarii sistemelor de irigații pot accesa 325 de milioane de euro de la UE în următorii patru ani

21

irigatii21iunieooOrganizațiile de proprietari care dețin sisteme de irigații au la dispoziție fonduri europene în valoare de 325 de milioane de euro în următorii patru ani pentru modernizarea sistemului, a declarat, miercuri, Valentin Apostol, director în Ministerul Agriculturii, în cadrul unei conferințe pe tema reindustrializării României.

‘Trebuie înlocuite circa 500 de agregate de pompare. Organizațiile de irigații vor depune documentația la Ministerul Agriculturii, iar noi vom publica toate aceste date. Vor fi selectați acei producători de pompe cu cel mai bun raport calitate-preț’, a spus Apostol, precizând că ministerul este interesat să promoveze producția românească de astfel de echipamente.

El a adăugat că instituția pe care o reprezintă va pune la dispoziția producătorilor de pompe datele de contact ale organizațiilor utilizatorilor de apă din România.

‘Suma se împarte pe patru ani. Cred că la începutul anului viitor deja vom putea vorbi despre primele acțiuni pentru acești bani. Documentația este foarte laborioasă, dar e binevenită, pentru că permite un control amănunțit’, a subliniat Apostol.

Acesta a afirmat că, pentru perioada 2007-2013, pentru irigații a fost alocată o sumă de 20 de milioane de euro, dar au fost depuse proiecte pentru 100 de milioane de euro, astfel că Ministerul Agriculturii a fost nevoit să suplimenteze suma pentru a acoperi cererile.( Sursa:  AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise