Proprietarii de terenuri din Delta Văcărești, invitați să-și spună părerea față de instituirea zonei ca arie naturală

19

„Asociația Parcul NaturalLacul_Vacaresti Văcărești (…), conform prevederilor Anexei 1, la Ordinul Ministrului Mediului și Dezvoltării Durabile nr. 1710/2007, litera D, (J), având ca temei de drept prevederile OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei salbatice solicită public punctul de vedere al actualilor titulari ai dreptului de proprietate sau ai altor drepturi reale imobiliare asupra întinderilor de teren aflate în interiorul Obiectivului de investiții, „Acumulare Văcărești” (situat în București, sectorul 4, în perimetrul delimitat de patru artere principale, respectiv, la nord Splaiul Unirii, la est Șoseaua Vitan-Bârzești, la sud Șoseaua Olteniței, la vest Calea Văcărești), cu privire la proiectul de instituire în zonă a regimului de arie naturală protejată — parc natural”, se menționează în anunțul citat.

Situat la 10 kilometri de Piața Universității, Parcul Natural Văcărești se întinde pe o suprafață de 183 hectare, fiind cel mai mare spațiu verde compact al Capitalei. Cu o bogată floră și faună, parcul este o oază a diversității biologice, alcătuită dinmai multe specii de plante, mamifere, păsări, reptile și amfibieni, pești și insecte.

Păsările sunt cel mai bine reprezentate din cadrul faunei mari, cu un număr de 94 de specii, dintre care peste 50 protejate de legislația internă și internațională, iar principalele specii de mamifere sunt vidra (Lutra Lutra), nevăstuica (Mustela nivalis) și vulpea (Vulpes Vulpes).

„Cel mai frumos loc din România este Delta Dunării. Dar dacă Delta Dunării este un pic mai departe și atunci când mi s-a spus că poate exista o mini Deltă în București, sigur, am privit cu scepticism și am spus că nu se poate să se întâmple așa ceva (…) În momentul în care poți să salvezi anumite zone, succesul este cu atât mai mare și bucuria este cu atât mai mare”, a declarat Ponta la momentul respectiv. (Integral pe AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise