Propolisul poate fi un remediu pentru cancerul de prostată

46

Ester de acid cafeic phenethyl, sau Cape, este un compus izolat din propolis din stupii de albine, o răşină folosită de albine pentru a lipi găurile din stupi. Propolisul a fost folosit de secole ca un remediu natural pentru afecţiunile gâtul inflamat şi pentru alergii la arsuri şi cancer.
Dar nu a câştigat acceptare clinică din cauza întrebărilor ştiinţifice cu privire la efectele sale asupra celulelor.


 
Cercetătorii au combinat metodele tradiţionale de cercetare a cancerului cu tehnici de ultimă oră pentru a descoperi dacă substanţa Cape opreşte stadiul incipient al cancerului de prostată, împiedicând sistemul de celulele tumorale să detecteze sursele de hrană, potrivit unei declaraţii date de Universitatea din Chicago.
 
S-a descoperit astfel că substanţa Cape este foarte eficientă la încetinirea creşterii tumorilor de prostată umane grefate în soareci. Şase săptămâni de tratament cu compusul a scăzut volumul de creştere a tumorii cu jumătate, dar când tratamentul cu Cape a fost oprit, creşterea tumorii a reluat rata anterioră.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult