20 octombrie 2021 - 22:28

Proiect pentru acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători

legumeReprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au publicat pe site-ul oficial al instituţiei un proiect pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume

Potrivit documentului, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre Art. I Hotărârea Guvernului nr. 1078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume, publicată în Monitorul Oficial al României.

Acesta arată că grup de producători recunoscut preliminar este orice persoană juridică sau parte clar definită a unei persoane juridice, constituită la iniţiativa producătorilor, care a fost recunoscută de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 1 iulie 2013.”

De asemenea, documentul explică şi că ratele de sprijin prevăzute se reduc la jumatate în ceea ce privește VPC care depasește echivalentul în lei a unui milion de euro. Documentul integral poate fi consultat aici.