95 de milioane euro disponibili prin PNRR și doar un singur proiect depus

Ministerul Mediului a lansat în toamna trecută un program național pentru împădurire, finanţat prin PNRR. Până acum a fost depus un singur proiect, pentru E85, potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii de la TVR.

PNRR: 95 de milioane de euro pentru înfiinţarea de perdele forestiere

95 de milioane de euro sunt disponibili pentru împădurire, mai exact înfiinţarea de perdele forestiere, prin PNRR. În ciuda acestei oportunități, realitatea este aceeași ca și până acum: încă de la căderea primei ninsori însoțită de viscol, șoselele se înzăpezesc. Soluția este clară: dacă ar există perdelele forestiere de protecție, acest lucru ar putea fi evitat.

DN 22, șoseaua care leagă Râmnicu Sărat de Brăila, este drumul național cel mai expus inzapezirii rapide. Din cauza poziției perpendiculare pe direcția vântului, orice viscol aduce zăpadă direct pe carosabil. Astfel, în fiecare iarnă, DN22 se închide cu zilele, iar comunele așezate de-a lungul drumului sunt izolate de restul lumii.

Un singur drum naţional din judeţul Buzău urmează să fie protejat cu ajutorul copacilor

Este vorba despre cele 26 de hectare de-a lungul şoselei care leagă E85 de Ialomiţa. Proiectul de împădurire aparţine Gărzii Forestiere şi a primit deja finanţare de la Ministerul Mediului. Prin PNRR, fondurile pentru înfiinţarea de perdele forestiere sunt, însă, mult mai generoase şi pot fi accesate şi de autorităţile locale. Programul de finanţare a fost lansat în noiembrie anului trecut.

- Publicitate -

Deși primăriile localităților aflate de-a lungul drumurilor care se înzăpezesc rapid pot aplică la programul de finanţare, interesul este scăzut. Programul de finanţare prin PNNR pentru înfiinţarea de perdele forestiere a fost lansat în noiembrie anului trecut și 95 de milioane de euro sunt disponibili pentru înfiinţarea de perdele forestiere, iar plantarea, întreţinerea şi completarea puieţilor este integrală. În ceea ce privește exproprierile, banii trebuie alocaţi de autorităţile locale.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole