Programul Tomata: 100 de dosare NEELIGIBILE intr-un singur judet. Fermierii, trasi la raspundere!

Peste o sută de fermieri dintr-un singur județ nu au dosare eligibile în Programul Tomata. Potrivit 10news.ro, este vorba despre dosarele fermierilor din județul Olt, cei mai mulți dintre ei nu au deținut suprafața eligibilă de solar, de cel puțin o mie de metri pătrați.

Directoarea de la Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, a precizat că le-a cerut angajaților care efectuează controlul pe teren să fie foarte stricți. „Unde sunt suspiciuni, le-am cerut să fie mult mai stricți, să primească subvenția cei care au făcut eforturi. Nu trebuie să avem vânători de subvenții. Este bine că s-a prelungit termenul în Programul Tomata, pentru că avem timp să verificăm fiecare dosar. Avem peste o sută de dosare care nu sunt eligibile, cele mai multe pentru că nu au respectat suprafața solicitată în program”, a spus Gabriela Andronie, citată de presa locală.

Potrivit 10news.ro, un scandal a izbucnit la Direcția Agricolă Județeană Olt, privind Programul Tomata, în timp ce în fruntea instituției se afla directorul Dragoș Drăghicescu. Totul ar fi plecat de la inginerul Stana Drigă, care a sesizat conducerea instituției că nu își recunoaște semnătura în mai multe dosare ce aparțin fermierilor olteni, care au accesat Programul Tomata. Corpul de Control al ministerului Agriculturii a venit la DAJ Olt și a verificat zeci de dosare. Neregulile au ajuns și pe masa procurorilor DNA, însă până acum angajații DAJ Olt nu au fost chemați pentru audieri. Se fac cercetări pentru fals în declarații. Totodată, sunt și dosare în care fermierii au primit subvenția de 3.000 de euro, deși nu erau eligibili.

Ministrul Agriculturii a precizat că la Olt ar fi vorba de peste 400 de dosare cu probleme. Recent, potrvit sursei citate, Curtea de Conturi a descoperit că 47 de fermieri olteani au primit de două ori ajutorul de minimis în Programul Tomata. Practic, legumicultorii s-au trezit cu câte 6.000 de euro în cont, în loc de 3.000 de euro cât li se cuvenea. La un calcul simplu, eroarea se ridică la peste 140.000 de euro, 47 de dosare înmulțit cu 3.000 de euro cât este ajutorul de minimis în Programul Tomata.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole