26 octombrie 2021 - 06:09

Programul ”CASA VERDE CLASIC” pentru persoanele fizice, suplimentat cu 20 de milioane de lei

casa-verdeMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor a luat decizia suplimentării bugetului alocat populației pentru Programul Casa Verde de la 60 de milioane de lei, la 80 de milioane de lei.

Prin această decizie, aproximativ 3.000 de noi beneficiari vor putea accesa acest program.

”Mă bucură deosebit de mult interesul mare pe care populația l-a arătat pentru programul Casa Verde, unul din piloanele importante ale abordării pe care Ministerul Mediului a avut-o în acest an pentru a susține tranziția către economia verde în România. Pentru că bugetul alocat deja s-a epuizat în unele județe și pentru a răspunde numărului mare de cereri depuse la sediile agențiilor locale de protecția mediului, am decis astăzi suplimentarea, la nivel național, a bugetului Casa Verde destinat persoanelor fizice. Vrem să venim astfel în întâmpinarea cât mai multor români care aleg să folosească energiile regenerabile pentru încălzirea locuințelor”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Bugetul alocat a fost repartizat pe fiecare județ, în funcție de numărul de locuitori al acestuia și poate fi consultat în anexa informării de presă. Reamintim că Programul Casa Verde a demarat luni, 10 octombrie 2016, iar până la această oră a fost epuizată circa 65,8% din suma pusă la dispoziție de MMAP prin AFM, înainte de suplimentare.