22 ianuarie 2022 - 17:51

Program de pregătire a copiilor de fermieri pentru a continua afacerile familiei

Programul de pregătire a copiilor de fermieri continuă pentru al treilea an consecutiv, fiind lansate înscrierile pentru seria a III-a.

Inițiativa „Tineri Lideri pentru Agricultură” aparține Clubului Fermierilor Români și răspunde unei nevoi majore existente nu doar în România, ci şi la nivel european, respectiv dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi de leadership în domeniul agricol, cu scopul asigurării succesiunii afacerilor familiale din agricultură.

„Tinerii antreprenori pe care îi formăm în programul Tineri Lideri pentru Agricultură vor fi motorul schimbării în agricultură. Ne dorim ca ei să inspire şi alţi tineri să-şi dezvolte afaceri agricole şi să se implice în reprezentarea fermierilor, alături de Clubul Fermierilor Români, în relaţia cu autorităţile din România şi de la Bruxelles.

Acesta este scopul nostru, al Clubului, de a transfera responsabilitatea către aceşti tineri, care reprezintă viitorul agriculturii româneşti, şi de a-i pregăti la cele mai înalte standarde pentru această responsabilitate”, a declarat Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

Liderului Clubului a mai adăugat că, în luna mai, 30 de tineri fermieri au finalizat cursurile şi ne bucură energia şi entuziasmul lor privind punerea în aplicare a ideilor pe care le au, de a dezvolta afacerile agricole de familie.

„Pentru seria trei, urmărim să antrenăm mai mulţi participanţi, respectiv 60 de fermieri din toate regiunile României, care se vor alătura comunităţii de tineri lideri pe care o dezvoltăm în jurul Clubului Fermierilor Români”, a mai spus Ciolacu.

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru seria a treia a programului de pregătire, care va debuta în toamnă, în luna septembrie. În perioada iunie – august se vor desfăşura întâlnirile cu tinerii care aplică pentru program, iar la sfârşitul lunii august vor fi selectaţi cei care vor urma cursurile seriei a treia a programului Tineri Lideri pentru Agricultură.

Programul Tineri Lideri pentru Agricultură este dezvoltat împreună cu Fundaţia Leaders şi are ca parteneri educaţionali companii mari de training din România, alături de specialişti cu experienţă în business, afaceri de familie, training şi mentoring.

Potrivit sursei citate, programul pregăteşte noua generaţie de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, pentru a creşte competitivitatea în acest domeniu şi pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

Cursurile se desfăşoară în perioada septembrie 2021 – mai 2022, la Bucureşti, câte o săptămână pe lună.