Prognozele specialiștilor pentru culturile de floarea soarelui și porumb

Anul agricol 2021 arată mult mai bine decât cel precedent din punct de vedere al prognozelor de producție – o spun atât fermierii, cât și specialiștii din agribusiness. Cu toate acestea, există și anul acesta zone ale României lovite de seceta extremă, unde fermierii nu vor recolta mare lucru din culturile de floarea soarelui și porumb. طاولة القمار

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Jean Ionescu, Country Leader Corteva pentru România și Moldova, a făcut o radiografie a stării culturilor la nivelul întregii țări, prognozând producțiile medii pe care le vor obține fermierii români. لعبه بينجو

”Referitor la culturile de primăvară, România este într-un an cu favorabilitate agricolă mai bună decât în anul precedent. Avem o secetă extrem de puternică în vestul României, mai precis în județele Timiș, Arad, sudul Bihorului, o parte semnificativă din Oltenia și, din păcate, în ultimele zile seceta își face simțită prezența și în Muntenia. Față de anul trecut când tot Bărăganul, Dobrogea și Moldova au fost atinse, acum aș putea spune că impactul secetei este diminuat”, a subliniat Jean Ionescu.

Potrivit expertului, producția medie la porumb va fi anul acesta mai mare cu cel puțin o tonă/hectar, iar cultivatorii de floarea soarelui vor avea parte, la rândul lor, de producții mai bune.

”După culturi de toamnă bune din punct de vedere al producțiilor medii, România are niște culturi de primăvară bune la floarea soarelui, cu toate că a fost un impact major cauzat de pluviometrie ridicată în primăvară, corelată cu temperaturi scăzute, corelate cu rotația scurtă pe care fermierii români o practică. Porumbul, din păcate, nu se prezintă foarte bine în toate zonele. În sud-estul României este cea mai bună zonă în acest an din punct de vedere al aspectului vegetativ al culturii de porumb, dar avem și zone foarte slabe unde fermierii nu vor recolta mare lucru, pentru că ploile, dacă ar veni de acum înainte, nu pot să salveze. لعبه اونلاين Mă refer la Timiș, Arad, sudul Bihorului, Oltenia și Muntenia. 

Producția pe care România o va realiza va fi una bună față de anul precedent. Producția medie pe care am realizat-o la porumb anul trecut a fost undeva la 4,6-4,7 tone. Anul acesta cu certitudine vom avea minim o tonă peste producția medie realizată în anul precedent, iar la floarea soarelui, o producție medie estimată în acest moment, chiar dacă 70% din câmpuri sunt în polenizare, aș avea curajul să avansez o medie națională de 2,5-2,6 tone/hectar. E clar că suntem într-un an mai bun și pluviometria actuală ne permite să pregătim terenul imediat după recoltarea păioaselor pentru cultura care urmează la înființare, adică rapița”, a mai precizat Jean Ionescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole