Prognoze EXCEPȚIONALE pentru grâul românesc! Ne așteaptă un nou an record?

Culturile de grâu arată foarte bine în acest moment în majoritatea zonelor țării, iar prognozele de recoltă indică o creștere semnificativă față de anul trecut. Potrivit specialiștilor, România va produce anul acesta în jur de 10,5 milioane de tone de grâu, iar starea culturilor este comparabilă cu cea din 2021, un an cu producții record.

Potrivit Geoglam Crop Monitor, culturile de grâu din România sunt cotate în acest moment ca fiind într-o stare excepțională, la fel ca în mai multe țări din Uniunea Europeană. Ultima dată când România a fost cotată la un asemenea nivel a fost în 2021.

La nivel general, în UE, condițiile pentru grâu sunt favorabile până la excepționale, cu excepția Spaniei, unde seceta istorică de anul acesta a diminuat mult prognozele de recoltă.

În Ucraina, luna mai a fost mai uscată decât media, însă ploile din aprilie au fost suficiente pentru a menține condiții favorabile în majoritatea regiunilor, cu excepția sudului. Războiul în desfășurare continuă să obstrucționeze munca de teren și accesul la inputuri în regiunile de est și de sud.

În Federația Rusă, condițiile sunt favorabile pentru grâul de iarnă și pentru semănatul continuu al grâului de primăvară, în timp ce în SUA, grâul de toamnă din centrul și sudul Marilor Câmpii a suferit de pe urma secetei prelungite, ceea ce a dus la randamente reduse și la niveluri de abandon mai mari decât media multianuală.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole