Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

19

iarna

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada iernii. Se anunţă o vreme geroasă, cu precipitaţii peste medie.

DECEMBRIE: Potrivit ANM, se estimează că temperaturile înregistrate vor fi uşor sub cele medii anuale în regiunile nordice, nord-est, dar şi în centrul ţării. Locuitorii regiunii Transilvania vor avea parte de o vreme geroasă, respectiv cu temperaturi de -10 grade. În zona de vest, sud şi sud-est se estimează un regim termic apropiat de cel normal, ceea ce reprezintă temperaturi maxime, la începutul lunii decembrie , între 2 şi 8 grade şi minime, la finalul lunii, cuprinse între -6 şi 3 grade.

Precipitaţii mai importante cantitativ se vor înregistra în zonele de sud-est şi în cele centrale.

IANUARIE: Temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele normale, dar în sud şi în est, datorită unui val de aer cald, mercurul din termometre va urca uşor peste mediile climatologice. Totuşi, nu trebuie să uităm că luna ianuarie este cea mai rece luna din an.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptând regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

FEBRUARIE: Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor putea fi local excedentare in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise