PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI LUNI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru lunile iulie, august şi septembrie.

„Media temperaturilor ce vor fi înregistrate în luna iulie va fi peste media lunii, mai ales în regiunile din sudul şi esutl ţării, unde temperaturile vor fi mai mari. Aerul tropical care se va abate asupra ţării noastre va aduce cel puţin unul-două valuri de căldură, urmând să se înregistreze peste 35-40 de grade la umbră.

Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

„Vom avea parte de furtuni, ploi torenţiale şi chiar condiţii de grindină. În medie, va ploua mai puţin decât ar trebui. Seceta se va înregistra în sudul şi sud-estul ţării.

PROGNOZA METEO AUGUST

Temperatura aerului va avea valori peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării.

Sunt aşteptate temperaturi tropicale, de 35-45 de grade în zonele de câmpie şi podiş. Precipitaţiile vor fi sub cele normale, ceea ce va accentua pericolul apariţiei furtunilor de vară în toată ţara.

PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE

Sfârşitul verii va reprezenta şi finalul temperaturilor caniculare şi a valului de aer tropical, mercurul din termometre urmând să se apropie de media normală pentru luna septembrie.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normal în regiunile nordice și centrale, și vor fi deficitare în rest.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult