Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni – care sunt probabilitățile de ploaie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Iată care vor fi temperaturile maxime şi minime estimate pentru fiecare regiune a ţării şi când va fi probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, în perioada 14-27 noiembrie:

În Banat, valorile termice diurne vor fi în scădere în prima săptămână din interval, de la medii regionale în jurul a 16°C, până spre 7- 8°C – valori apropiate de normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 11°C. Valorile nocturne vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendința de creștere de la 4°C, spre 8C, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține la 3-4°C. Potrivit meteorologilor, probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

Și în Crișana, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15°C, până spre 7-8°C – valori normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Meteorologii estimează că în a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 11°C. Valorile medii nocturne vor avea tendința de creștere de la 3-4°C, spre 7°C, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere și va oscila ușor între 2°C și 4°C. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania arată că, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de scădere de la medii de 11-12°C, spre medii de 4-5°C – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii de 8-9°C. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1°C spre 5°C, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0°C. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în scădere până în data de 18 noiembrie, de la medii de 11-12°C, spre medii de 5-6°C – valori apropiate de normele perioadei. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 9°C. Valorile nocturne vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendința de creștere de la 0°C, spre 4-5 °C, dar, după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține în jurul a 1°C. Potrivit meteorologilor, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17-22 noiembrie și după data de 25 noiembrie.

Meteorologii estimează că în Moldova, la începutul intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 9°C, spre 12°C. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1°C. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou spre medii de 6-7°C, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 3°C. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre -4°C…-3°C, apoi va crește ușor până la 1-2°C. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie.

Și în Dobrogea, conform prognozei meteo, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o creștere ușoară a valorilor diurne, de la medii de 12°C, spre 15°C. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5°C. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10-11°C – apropiate de normele perioadei. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 7°C. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre 3-4°C, apoi va crește ușor până la 5-6°C. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

În Muntenia, de asemenea, în primele zile ale intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 12°C, spre 15°C. Meteorologii estimează însă că, din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5-6°C. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10-11°C – valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1°C și 3°C. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea ușoare variații în jurul a 13°C. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 6°C. Ulterior, valorile diurne vor crește din nou spre medii de 9-10°C – apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopților nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1°C și 3°C. Poptrivit meteorologilor, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9-10°C, până spre 0°C– valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere ușoară până spre medii în jurul a 4°C. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1°C. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârșitul intervalului de anticipație va oscila în jurul a -2°C. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie, se mai arată în prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meterologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole